El dimecres 19 de novembre a la tarda, la classe d’Hoteleria de l’escola Mare de Déu de Montserrat (FP) vam anar d’excursió a Çukor, una botiga del barri Gòtic de Barcelona on fan caramels i llaminadures naturals, tot fet a mà artesanalment.
Vam anar en metro i, quan vam arribar,
primer vam esmorzar en un parc. Després vam entrar a la botiga, on ens vam
rentar les mans, ens van posar davantals i ens van explicar com treballen i com
fan els seus productes.
La primera activitat va ser fer núvols
de fruita amb una capa de xocolata blanca o negra, amb formes com cares,
panots, emojis i motius de Nadal. Cada alumne va fer sis núvols de tres sabors:
mango, gerd i maracujà, que vam deixar reposar una mica.
Després vam fer caramel natural. Primer ens
van explicar com s’ha de manipular correctament el caramel. Quan ja estava
llest, el vam amassar, dividir en dos colors (verd i blanc) i vam fer arbres de
Nadal, “pirulos”, i altres formes. Després els vam embolicar per regalar.
En acabar, vam recollir, ho vam deixar
tot net i vam agafar els nostres dolços. Finalment, vam tornar en metro cap a
l’escola.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
