Aquest primer trimestre ha estat intens, divertit i ple d’aprenentatges per nosaltres, els alumnes del PFIE d’Hoteleria. A la cuina hem descobert noves receptes, hem millorat tècniques i, sobretot, hem començat a treballar amb més autonomia i seguretat. Ha estat una experiència que ens ha ajudat no només a cuinar millor, sinó també a organitzar-nos i a entendre el funcionament real d’una cuina.
Al llarg del trimestre hem après a
preparar receptes bàsiques però essencials: entrepans, mandonguilles, llenties,
timbal d’arròs, truita de patates i diferents tipus de dolços. Entre aquests,
la clàssica “tarta” de Santiago i altres postres elaborats amb cabell d’àngel.
També hem treballat el reconeixement
d’estris de cuina i les seves funcions, una base imprescindible per treballar
bé.
La nostra rutina matinal: preparar
entrepans com autèntics professionals
Cada matí, els alumnes de primer i segon
d’Hoteleria preparem els entrepans que han demanat els alumnes i professionals
de l’escola a través d’una llista elaborada per nosaltres. Els gustos són
variats: fuet, gall d’indi, truita, frankfurt i fins i tot versions especials
amb toppings extres.
Abans de posar-nos a treballar, ens
equipem amb la bata negra i el davantal blanc: part de la nostra identitat com
a cuiners i una manera de mantenir la higiene i professionalitat.
El
procés és metòdic: tallem el pa, la Sílvia assigna les tasques i ens posem a
cuinar la truita, fer el bacó o preparar els frànkfurts. Després muntem els
entrepans, separem freds i calents, i organitzem els que són per al
professorat, embolicant-los amb el seu embolcall personal.
A més dels entrepans, també preparem
menjar per als companys que tenen servei. Fem receptes assequibles i ràpides,
com pollastre arrebossat, o bé dediquem la setmana a elaborar postres que
després tastem entre nosaltres.
Un trimestre complet
Tot el que hem après ens serà útil en el
futur. De mica en mica, hem adquirit autonomia, confiança i creativitat.
La Sílvia ens ha guiat des del primer dia
i ara ja som capaços de fer moltes preparacions amb menys ajuda que al
principi.
Aquest trimestre ens ha fet continuar
motivats i motivades, explorar sabors nous i deixar volar la creativitat. És
una experiència que ens fa sentir més independents i preparats per afrontar
reptes culinaris cada vegada més complexos.







