LA CUINA AL PRIMER TRIMESTRE

Aquest primer trimestre ha estat intens, divertit i ple d’aprenentatges per nosaltres, els alumnes del PFIE  d’Hoteleria. A la cuina hem descobert noves receptes, hem millorat tècniques i, sobretot, hem començat a treballar amb més autonomia i seguretat. Ha estat una experiència que ens ha ajudat no només a cuinar millor, sinó també a organitzar-nos i a entendre el funcionament real d’una cuina.

Al llarg del trimestre hem après a preparar receptes bàsiques però essencials: entrepans, mandonguilles, llenties, timbal d’arròs, truita de patates i diferents tipus de dolços. Entre aquests, la clàssica “tarta” de Santiago i altres postres elaborats amb cabell d’àngel.

També hem treballat el reconeixement d’estris de cuina i les seves funcions, una base imprescindible per treballar bé.

La nostra rutina matinal: preparar entrepans com autèntics professionals

Cada matí, els alumnes de primer i segon d’Hoteleria preparem els entrepans que han demanat els alumnes i professionals de l’escola a través d’una llista elaborada per nosaltres. Els gustos són variats: fuet, gall d’indi, truita, frankfurt i fins i tot versions especials amb toppings extres.

Abans de posar-nos a treballar, ens equipem amb la bata negra i el davantal blanc: part de la nostra identitat com a cuiners i una manera de mantenir la higiene i professionalitat.

El procés és metòdic: tallem el pa, la Sílvia assigna les tasques i ens posem a cuinar la truita, fer el bacó o preparar els frànkfurts. Després muntem els entrepans, separem freds i calents, i organitzem els que són per al professorat, embolicant-los amb el seu embolcall personal.

A més dels entrepans, també preparem menjar per als companys que tenen servei. Fem receptes assequibles i ràpides, com pollastre arrebossat, o bé dediquem la setmana a elaborar postres que després tastem entre nosaltres.

Un trimestre complet

Tot el que hem après ens serà útil en el futur. De mica en mica, hem adquirit autonomia, confiança i creativitat.

La Sílvia ens ha guiat des del primer dia i ara ja som capaços de fer moltes preparacions amb menys ajuda que al principi.

Aquest trimestre ens ha fet continuar motivats i motivades, explorar sabors nous i deixar volar la creativitat. És una experiència que ens fa sentir més independents i preparats per afrontar reptes culinaris cada vegada més complexos.