LA PREPARACIÓ DE PANELLETS AL PFI D'HOTELERIA I CUINA

La setmana passada, a la nostra classe d'hoteleria amb la Sílvia, vam viure una experiència culinària molt especial: vam fer panellets! Aquests dolços tradicionals catalans són molt populars durant la festivitat de Tots Sants, i vam tenir l'oportunitat de fer-los amb les nostres pròpies mans.

Primer, la Sílvia ens va explicar la recepta bàsica dels panellets, que consisteix en una massa d'ametlla, sucre i clara d'ou. Aquesta massa es pot modelar i personalitzar amb diferents sabors i cobertures. 

Per a la nostra classe, vam decidir fer tres varietats diferents de panellets: de xocolata, de coco i de nous.

1.    Panellets de xocolata: Per a aquesta versió, vam incorporar cacau en pols a la massa d'ametlla, la qual cosa li va donar un toc de sabor intens i fosc. Després, els vam modelar en petites boles i els vam pintar amb rovell d’ou, aconseguint un acabat brillant i deliciós.

2.    Panellets de coco: Per als panellets de coco, vam afegir coco ratllat a la mescla d'ametlla, cosa que va aportar un sabor suau i exòtic. Aquests panellets els vam cobrir completament amb més coco ratllat  després pintar amb rovell d’ou, creant una textura cruixent i brillant  per fora i suau per dins.

3.    Panellets de nous: Finalment, vam fer els panellets de nous, als quals vam posar una nou sencera a la part superior de cada bola, donant-los un toc rústic i un sabor deliciós que combinava perfectament amb la dolçor de la massa d'ametlla.


Un cop tots els panellets van estar formats i coberts amb els ingredients corresponents, els vam enfornar a una temperatura moderada durant uns 10-15 minuts. El resultat va ser un plat ple de petits dolços, cadascun amb la seva pròpia personalitat i sabor únic.

La classe va ser divertida i educativa, i tots vam gaudir del procés de creació. A més, vam tenir l'oportunitat d'aprendre no només sobre la recepta, sinó també sobre la importància de la tècnica i els detalls a l'hora de fer postres tradicionals.

Definitivament, va ser una experiència que ens va acostar més a la cultura gastronòmica de Catalunya, i a més vam poder gaudir d'uns panellets deliciosos que ens vam emportar a casa!