LA PREPARACIÓ DE PANELLETS AL PFI D'HOTELERIA I CUINA

La setmana passada, a la nostra classe d'hoteleria amb la Sílvia, vam viure una experiència culinària molt especial: vam fer panellets! Aquests dolços tradicionals catalans són molt populars durant la festivitat de Tots Sants, i vam tenir l'oportunitat de fer-los amb les nostres pròpies mans.

Primer, la Sílvia ens va explicar la recepta bàsica dels panellets, que consisteix en una massa d'ametlla, sucre i clara d'ou. Aquesta massa es pot modelar i personalitzar amb diferents sabors i cobertures. 

Per a la nostra classe, vam decidir fer tres varietats diferents de panellets: de xocolata, de coco i de nous.

1.    Panellets de xocolata: Per a aquesta versió, vam incorporar cacau en pols a la massa d'ametlla, la qual cosa li va donar un toc de sabor intens i fosc. Després, els vam modelar en petites boles i els vam pintar amb rovell d’ou, aconseguint un acabat brillant i deliciós.

2.    Panellets de coco: Per als panellets de coco, vam afegir coco ratllat a la mescla d'ametlla, cosa que va aportar un sabor suau i exòtic. Aquests panellets els vam cobrir completament amb més coco ratllat  després pintar amb rovell d’ou, creant una textura cruixent i brillant  per fora i suau per dins.

3.    Panellets de nous: Finalment, vam fer els panellets de nous, als quals vam posar una nou sencera a la part superior de cada bola, donant-los un toc rústic i un sabor deliciós que combinava perfectament amb la dolçor de la massa d'ametlla.


Un cop tots els panellets van estar formats i coberts amb els ingredients corresponents, els vam enfornar a una temperatura moderada durant uns 10-15 minuts. El resultat va ser un plat ple de petits dolços, cadascun amb la seva pròpia personalitat i sabor únic.

La classe va ser divertida i educativa, i tots vam gaudir del procés de creació. A més, vam tenir l'oportunitat d'aprendre no només sobre la recepta, sinó també sobre la importància de la tècnica i els detalls a l'hora de fer postres tradicionals.

Definitivament, va ser una experiència que ens va acostar més a la cultura gastronòmica de Catalunya, i a més vam poder gaudir d'uns panellets deliciosos que ens vam emportar a casa!

SORTIDA AL ARXIU MUNICIPAL DISTRICTE DE SANT ANDREU DEL PFI ADMINISTRATIU

El passat 18 d'octubre el PFI Administratiu vam fer una sortida a l'Arxiu Municipal del Districte de Sant Andreu.

Allà ens van ensenyar els arxius, com es protegeixen dels diferents riscos i plànols i mapes; a més, ens van explicar la història de Sant Andreu.

També ens van explicar sobre la cura precisa que necessiten els arxius. Els principals riscos són la temperatura, la humitat, els insectes, el foc i el rastre; el rastre fa referència al fet que podem embrutar aquests arxius o plànols (siguin importants o no) i, per tant, ells utilitzen guants de cotó per no deixar res de greix.

Alguns exemples de documents històrics que guarden a l'arxiu són plànols d'un antic aqüeducte, imatges de quan Franco va visitar Sant Andreu i un cartell d'una associació d'òpera.

La sortida va ser al matí i per anar-hi vam agafar l'L1 del metro, de Navas a Sant Andreu.

Ens va semblar molt interessant, i per això alguns volem treballar a un arxiu.



Visitem el Planetari bombolla

 


Els alumnes del PFI d'arts Gràfiques hem visitat l'espai del Planetari Bombolla al CosmoCaixa. En aquest espai hem pogut observar de manera vivencials els diferents moviments de la Terra i també com identificar les diferents estrelles i constel·lacions que podem veure des del nostre planeta.



ENTREVISTES DEL PFI ADMINISTRATIU

El dia 9 d'octubre al matí uns companys vam anar a fer una cosa nova per al futur: una entrevista. Ens va semblar un lloc confortable i amb persones molt simpàtiques.

Aquesta entrevista serveix per fer pràctiques durant dos mesos i així aconseguir experiència laboral.

En aquest cas, va ser una entrevista en grup perquè érem unes quantes persones i cada una d'un PFI tenia tasques diferents en el mateix lloc.

Vam anar a una empresa de serveis que es deia Inout, que és un Centre Especial de Treball d'hoteleria i restauració obert el 2004 per Icaria Iniciatives Socials, una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu proporcionar suports i oportunitats per al progrés personal, social i laboral dels nens i adults amb discapacitat intel·lectual.

Ens va agradar molt i tenim ganes de començar.





COMENCEM LES PRÀCTIQUES AL PFI D'HOTELERIA

Aquest mes, al PFI d'Hoteleria, hem començat a fer Pràctiques en un centre de treball. Un lloc és a les cuines de l'Hospital de Sant Pau i l'altre és a la cuina d'una Llar d'Infants.

El primer dia, vam anar amb una mica de nervis i preocupades per si no sabríem fer les feines, perquè tot era força diferent de com ho fèiem sempre. Els nostres companys i els referents són amables i simpàtics. El consell: feu molt de cas de com diuen que hem de fer la feina!!!

Unes altres companyes encara no han començat les pràctiques, però sí que han anat a fer l'entrevista. Una entrevista va ser a la Llar d'infants i l'altra a un alberg (Hostal) que es diu INNOUT. Quan hi vam anar ens van ensenyar les instal·lacions i ens van presentar a l'encarregada de les pràctiques, els directors/es i els companys amb els conviurem durant el temps de pràctiques.

Ens van preguntar que quines eren les nostres aficions, els hi vam entregar els currículums i ens van dir que si necessitàvem ajuda o tenien algun dubte que sobretot preguntéssim. Ens vam comunicar els dies que havíem de començar a fer les pràctiques, els dies que tindríem festa. Vam registrar al mòbil el número de les pràctiques i de l'escola per si estàvem malalts o si arribàvem tard.



Les pràctiques laborals faciliten el primer contacte laboral amb una empresa i complementen la nostra formació. Les pràctiques ens serveixen per poder el dia de demà no anar tan perduts i aprendre a saber fer les coses. Tenim moltes ganes de començar a fer les pràctiques.




SORTIDA A CAN MERCADER DEL PFI ADMINISTRATIU

El dia 4 d'octubre vam fer una sortida a Can Mercader. 
El parc de Can Mercader està a Cornellà de Llobregat i és enorme. Al parc hi havia ànecs, tortugues, palmeres, un trenet petit, un tobogan i un gronxador.
Vam conèixer dues monitores que es deien Mar i Laura i ens van explicar la història de família Mercader.
Vam fer una activitat on mesuràvem amb un termòmetre el terra i vam descobrir que a l'ombra la temperatura era més freda. 
La sortida va ser al matí i després vam agafar el metro L5 fins a Camp de l'Arpa i vam tornar a l'escola.
Ho vam passar molt bé i ens va agradar moltíssim!